nurdle nurdle nurdle nurdle
Upravo zbog toga joj je potrebna naša stručna zaštita.
Stručnjaci za mala usta

Briga o njihovim rastućim
zubima

Tata, mama i dječja usta

Kako Vaše dijete raste, tako se njegov ukus, ponašanje i zubići mijenjaju te shvaćamo da može biti teško znati najbolji način njege njegovih zubića. Kao mama ili tata, u savršenom ste položaju da svoje dijete naučite dobro četkati zubiće te da ga naučite prehrambenim navikama koje su temelj za život sa čišćim i zdravijim zubima. 

 

Tabela za nove zube

Vaše dijete će s vremenom imati 20 mliječnih zubića te kasnije 32 stalna zuba, kad njihova usta dovoljno narastu.
Sva djeca su različita. Prvi mliječni zubić može se pojaviti u dobi od 3 mjeseca pa sve do dobi od 12 mjeseci života, kada najčešće prvi izraste donji centralni sjekutić. Oko 6. godine života, Vašem djetetu će narasti prvi stalni zub koji bi mu trebao trajati cijeli život.

Mliječni zubi imaju važan zadatak

Za razliku od stalnih zuba čija je svrha da traju više od 70 godina, mliječni zubići imaju tanju caklinu i manje korijene koji odgovaraju njihovoj drugačijoj ulozi. Osim kao pomoć pri žvakanju, mliječni zubići imaju mnoge druge uloge, uključujući poticanje pravilnog razvoja govora, vilice i lica.
Važno je naglasiti da mliječni zubići također djeluju kao čuvari mjesta za stalne zube koji čekaju ispod njih u desnima.