AQUAFRESH® zubne paste - Zaštita od šećera

AQUAFRESH® je brend čiji je cilj uvijek bio pomoći s oralnim zdravljem cijele porodice. Zubne paste sa zaštitom od šećera ojačavaju i aktivno štite zube od šećera u svakodnevnoj ishrani koji uzrokuju karijes.

Što je zaštita od šećera i na koji način djeluju?

AQUAFRESH® zubne paste sa zaštitom od šećera pružaju samoodbranu za zube. Sadrže aktivni fluorid koji se veže na caklinu kako bi zaštitio zube od napada šećernih kiselina. Fluorid pomaže u sprečavanju nastanka karijesa privlačeći nove minerale na zub, čineći ih jačima nego prije.

Ključne činjenice o zaštiti od šećera

Zašto mi je potrebna zaštita od šećera?

Svi mi pomalo uživamo u slatkome, no previše šećera u našoj ishrani može biti prijetnja za zdravlje naših zuba. Studije su pokazale ne samo da su se naše navike u ishrani vremenom promijenile, nego se također promijenila i hrana koju jedemo. Šećer je postao još više prisutan, stoga je važno razumjeti kako aktivno zaštititi naše zube od napada šećernih kiselina te propadanja zuba.

Što šećer čini mojim zubima?

Bakterije u našim ustima koriste šećer, stvarajući kiseline koje mogu rastvoriti zaštitne minerale na površini zuba. Vremenom šećerne kiseline mogu da rastvori menerale sa zuba, dovodeći do karijesa.

Kako mogu ograničiti utjecaj šećera na svoje zube?

Jednostavno pravilo, što manje šećera jedete, manji je rizik od karijesa. Svi znamo da kolači i slastice sadrže šećer, ali se "skriveni" šećeri također mogu pronaći u hrani u kojoj ga ne bismo očekivali. To iznenađuje najviše zbog činjenice što su ovi šećeri skriveni. Tri vrste hrane koje mogu povećati unos šećera u našoj ishrani su:

  • slatke stvari kao što su bomboni, kolači i slastice
  • prerađena hrana koja sadrži dodani šećer kao što su pahuljice i umaci za kuhanje
  • hrana koja sadrži kompleksne ugljikohidrate kao što su kruh i tjestenina, koje mogu otpustiti šećer u ustima
Za zaštitu od tih iznenađujućih šećernih kiselina u svakodnevnoj ishrani preporučujemo AQUAFRESH® zubne paste - zaštita od šećera
Za zaštitu od tih iznenađujućih šećernih kiselina u svakodnevnoj ishrani preporučujemo AQUAFRESH® zubne paste - zaštita od šećera